Tuesday, April 13, 2010

IMAN DEMAM

salam...

iman chan demam... huhuhu... minggu lepas dia demam gak tp tak la tinggi sgt suhunya.... dalam 37.6 gitu jek.... kali ni agak tinggi..cecah 39.3... nasib baik minggu lepas kami dah bawak pegi klinik n doctor ada bagi ubat mcm roket tu.... tak tau la apa ke namanya...
ptg semalam dia dah mula panas2 dah, tp ingatkan sbb suhu kat rumah ni panas sgt sbb pasang heater..lepas tu sebelah ptg pegi bawah rumah isi minyak tanah utk heater sambil2 tu bawak iman jalan2 ... masa tu memang suhu sejuk2 sgt2.. tp pakaikan dia tudung dgn jaket rimau dia tu.... so dia happy la dpt keluar... berlari2an semua.....

dalam pkl 5 lbh gitu masa dia tgh tidur rasa badan dia mcm panas sgt then cek suhu 38.2 ..huhhuhuhu... demam lagi anakku ini... letak cool fever... waktu malam suhu makin tinggi cecah 39... huwaaa... dia pun dah tak cergas mcm selalu..asek tido dan menyusu jek....
masa abi dia balik masukkan ubat roket tu... pulak tu ummi abi iman ni tak pernah guna bende tu... ummi ni pernah la tgk org guna, tp abi iman plak tak confident, mlm tu telefon kak osyien mintak khidmat nasihat...chewaahh... khidmat nasihat tu.. maklumler 2 2 ni tak reti.... iman ni bukan selalu demam..masuk ni baru 5 kali....
atas nasihat kak osyien baru lah confident sket nak masukkan ubat roket tu.... huhuhuhuhu.... lepas tu tuam2 sket badan dia... dia pun baring2 dekat abi sambil tgk sesame street, lps tu terus dia cergas..gelak2 main2 , conteng2 buku... Alhamdulillah...

tapi pagi ni badan dia panas semula tp tak tinggi sgt....huhuhuhu..risaunya lah hai bila anak demam ni...huhuhu..semoga cepat sembuh yer sayang .....

5 comments:

Diarihatiku1976 said...

semoga cepat sembuh ye nak...

Ielaz said...

kak ina = terima kasih...semoga iman cepat sembuh..risau haa..

Daniera said...

semoga iman cepat sihat :)(penah tgk abg masukkan ubt tu kat niece, scary gak.) selalu lau demam kat kg, mak buat air asam jawa(bukan masak, ramas jer asam jwa ngan air pili). biar pekat sket. n sapu2 kat kepala iman time die tdo. kalo takut iman sejuk ,akak sapu sket2.

Ielaz said...

tq iera...akak tuam2 air suam jek..nnt cuba buat asir asam plak...esok kalu demam lg kena p doctor la ni...huhuhuhu..

Watierman, rmanbkr said...

Moga Iman kembali sihat sepenuhnya...Tok Mama tak putus2 doakan....Ielaz....jangan panic sudah....harus terus tabah...kerana perjalanan hidup & dugaan ni...makin banyak....yang penting..terus tabah ya!!