Friday, May 27, 2005

busy ker?

\(Busy ker?)/

Assalamualaikum..

Sudah lama tidak menulis luahan hati.. bukan apa, tak tau nak tulis apa. Lagik pun bukan besh pun...
Kat sini aku amek kesempatan utk reply apa yg tertulis di shoutbox aku tuh..pasai apa tah tak bleh nak reply kat shoutbox tuh pun aku tak tau ar..sakit kot..

dina: weit..nak join..
--> join lah dina..

kad: zum geburtstag viel gluck gluck..x buat parti dangdut ke
--> tau ar , hang tu budak jermen...lagik nak cakap acam tuh..selamba p dangdut..apa kelas

AJ: akum..apa khabaq ko?­
--> wsalam, ariep..aku sihat.

dron: kak sakura... aga kareba...??? tak lama laie saya akan jatuh kat petaling.. heheh.. adei..
--> hai dron..kareba medeceng.. hoh?? melokko lekka Petaling Jaya? panna? selamat datang...

ahahaha..secara tak langsung aku menjawab menggunakan menggunakan bahasa ibunda aku.. hanya aku ngan Dron jek paham..kekeke.. korang musti tak paham punye..ahaha..tak tau pun takper ar... dok dediam sinun..

Sepanjang ketiadaan aku di alam maya ni, aku busy dgn kehidupan baru aku... busy lah jugak dan puas hati pun ada..puas dgn apa yg di buat... tp lagik besh bila apa yang kite buat tuh menjadik... rasa nak lompat jek.. tapi kekadang ada jugak yang memerlukan proses penebalan muka untuk merealisasikan impian untuk "menjadikan" impian tu.. terima kasih pada insan yang membantu.

Lagi,pada 21 Mei hari tu aku p Seminar Bahaya Islam Liberal... besh oo..walaupun aku tak tau DBP tu kat mana, tapi menggunakan aura "Life is about try n error" akhirnya aku berjaya juga menjadi salah seorang peserta seminar tersebut..
Memang best sesangat seminar tuh...banyak yang di bincangkan tentang bahayanya Islam Liberal nih... lebih-lebih lagi dalam zaman Islam Hadhari nih.. ramai org salah sangka... hhmmm... sbb salah sangka lah kot yang timbulnya "gelek hadhari"..
Memang betul kata Ustaz Asri melalui petikan artikel tulisannya dalam Majalah i...
"Dalam projek Islam Hadhari yang menjanjikan program-program bertulis yang hebat,nampaknya setakat ini ia tidak lebih dari coretan-coretan indah di helaian-helaian kertas semata. Belum terbukti di pentas kenyataan ia benar-benar berfungsi seperti yang di catatkan..Konsert-konsert hiburan semakin rancak.."
YA betul!!! aku sokong... AF3 lah,MI lah,Mentor lah... program-program hiburan semakin tumbuh bagai cendawan, memasing nak berlumba2 melahirkan artis2 yang berbakat..tapi err...berbakatkah mereka tuh?
"Islam bukan memusuhi hiburan.Tetapi dengan batas2nya.Hiburan2 yang sedang di taja sekarang tidak membangunkan apa2 melainkan membanyakkan unsur negatif" hmmm... itulah antara petikan artikel Ustaz Asri... besh besh..
Nak tau lebih lanjut? dapatkan Majalah i Bil:32/Jun 2005
Okes..papais