Tuesday, December 08, 2009

setahun yang lalu

hari ini..8/12.. teringin nak mengimbau kisah setahun yg lepas..
waktu mcm ni pkl 7.55 pm waktu jepun.. masa ni hari raya haji kt jepun..masa ni aku tgh tahan kesakitan kat bilik penyeksaan... huhuhuu

kronologinya..

7/12/2008 --> aku dah rasa sakit2 kt bahagian pinggang..tanya mak dah blh pegi spital ke..mak kata nnt dulu... pahtu bio je la dulu..sakit kadang2 datang ... masa ni iman dah lewat dari EDD..EDD iman 2/12..so masa ni ialah masa berjaga2..mlm tu pun sakit2 pinggang ni dtg agak kerap..

8/12/2008 --> pagi tu rasa sakit dah makin kerap datang..kekadang sakit sgt... dah la masa ni raya haji... aku dah makin sakit pinggang dah..discuss dgn abi dah blh pegi spital ke.. masa ni abi dah tak jadi pegi solat sunat dah.. abi agak tidak keruan..aku blh rilek lagi... masa tu berkire2 lagi dah blh pegi ke belum...sbb tak la sakit sgt lagi... pahtu abi call staff kat ofis bawah, kaneko san mintak tolong telefonkan hospital tanya dah blh dtg ke... pahtu hospital suruh dtg cepat..makin tak keruan la abi iman... kelam kabut dia... masa nak kluar tu kaneko san siap dtg umah lagi tanya nak wheel chair ke tak...ckp tak yah ar...aku blh buat lawak lagi, ketawa2 dgn dia..pahtu dia tanya betul ke ok ni..tak sakit ke..aku ckp ok jek... pahtu kaneko san hanto sampai kereta,masa ni salji kat jln byk lg... pahtu smpai hospital cari parking plak..tak jumpe, makin kalut le abi... tapi ummi blh tahan lg..sbb masa ni tak rasa sakit sgt... lepas pusing2 byk kali tu jumpe gak parking pahtu jalan kaki ke hospital... kat hospital terus masuk jumpa doktor.. dr. nakajima kaori.. dr nakajima cek bukaan.. dah 4 cm.. terus kene masuk bilik... actually ni bilik transit sblm masuk labour room... aku panggil bilik ni bilik penyeksaan...hihihihi...
dah masuk bilik ni baru rasa sakitnya... nurse bagi bantal bosa..dia kata buat gigit kalau sakit... pahtu duk dlm tu nurse bg makan ..tp aku langsung tak selera nak makan...bg abi makan jek... pahtu abi plak lupa bawak barang2 dia... sehelai sepinggang dia dtg... nak balik rumah dia takut aku terberanak dia takde.. pahtu dia pegi le kat kedai 100 yen.. lama gak dia pegi.. aku cuba tido... tapi tak blh tido... sakit kt pinggang ni makin menjadi2..aku gigit bantal... tak ilang pun ..try baca buku bersalin yg ada surah2 tu... tak blh fokus sbb sakit kt pinggang ni... makin lama makin tak tahan...aku siap tendang2 katil sbb saangat2....
sambil2 tunggu tu abi baca Al-quran... aku asek mengerang dah... nurse datang sejam skali utk cek jantung baby n bukaan..tp bukaan setiap 4 jam cuma 1 cm... apa yg nurse kata cuma "akachan ga genki da yo.." "mada mada..mou sukoshi ne".. nurse kat situ semua baik2 ..kalau aku cakap sakit diaorang akan tenangkan..n bg kata semangat walau pun aku tak paham apa dia ckp..tp dr muka diaorang tunjukkan simpati pada aku... pahtu pkl 8pm kak ain n dr hardy dtg melawat... pahtu diorg balik umah diorang kejap bawakkan aku milo n bubur sbb aku tak blh makan... pahtu kak ain urut2 belakang smabil baca2 ayat..pahtu paksa aku minum n makan bubur skit..dia kata utk bg tenaga nak meneran nnt..aku pun minum la n makan skit..sikit je sbb mmg tak lalu.. pahtu diorang balik... makin kuat plak pinggang ni menyucuk2... nak tido tp serius tak blh... sampai kdg2 aku rasa mcm mimpi...tgh mamai tp sakit sgt..cemana nk cerita pun taktau...

9/12/2008--- dalam pkl 12 lbh aku dah semakin tak tahan nurse bersilih ganti datang amik heart bit n cek bukaan tp tetap ayat yg sama "mada..mou sukoshi..ganbatte ne".. aku kuatkan jugak jalan2 keliling bilik ..pahtu hampir 4 kali muntah... pahtu tetibe ada air terpancut...air campur darah...ketua nurse kata air ketuban pecah dia suh bertahan jugak...
pahtu dia suruh rehat..aku tetap tak blh rehat...seharian tak tido, aku dh jd mcm mamai, tahan sakit lagi..pahtu kaki plak krem...sbb asek menendang...abi dh byk kali urut pinggang dah...
lama sgt tahan sakit tu..pahtu dlm pkl 4 am nurse suruh masuk labour room.....pahtu bermula la proses pengerangan dan peneranan...kuikuikui... masa ni aku tak pandai meneran...mana le reti tak masuk kelas pun.... kesakitan mengatasai segala2nya... makcik nurse dgn doktor asek bg semangat....makcik nurse asek cakap "rong bres..rong bres"..tgh2 meneran tu aku terpikir salah ke cara aku ni... pahtu dia ckp lagi "rong bres rong bres"..lama br aku paham..rupanya dia kata "long breath"..hihihihihihihii...pahtu makcik tu tak abis2 cakap "guddo guddo" maksudnya ""good" nakajima sensei pun terikut2 cakap "guddo guddo".. pahtu memandangkan aku dah takde tenaga n ukur lilit kepala baby besar sgt maka doktor buat keputusan nak vacuum jek.... aku relakan je la asalkan cepat baby kluar..tak tahan dah... pahtu dia siap ckp lagi n tunjukkan barang2 yg dia akan gunakan..aku tak sanggup tgk ...abi iman je yg tgk... pahtu doc suruh teran sambil dia vacuum kepala baby... pahtu aku pun meneran sekuat hati... pahtu nurse tegur.."hait haait..owarimashita"..tp aku masih teran lagi... nurse tegur kata dah..cukup dah..baby dah kluar...pahtu nurse bawak baby kat aku..ucapan Alhamdulillah n Allahu Akbar tk putus..aku ucapkan ke telinga baby perkataan"Allahu Akbar"..semoga itulah perkataan pertama yang didengarnya sebaik keluar di muka bumi ini... baby lahir tepat jam 4.39am waktu sapporo dgn berat 3496 gm..
lepas tu nurse bersihkan baby n bagi pada abi utk di azankan... lepas tu abi calitkan kurma kat mulut iman..
pahtu bermulalah proses jahit menjahit... doctor siap tunjuk lagi bende alahnya..aku mcm biasa...takmo aku tgk aihh..buat seram jek...huhuhuhu...

macam tu la serba sedikit perjalanan hidup aku masa menempuhi fasa menjadi ummi kepada puteri comel ku ini...
Iman Nurbalqis Yumiko diberi nama..semoga menjadi seindah namanya...semoga menjadi anak yg solehah,bijak dan dirahmati Allah....

nota = tak reti buat karangan la nk bg nostalgik.... baca je la..karangan berterabur

sebaik dilahirkan

details kelahiran

me n my sweet heart

Tuesday, November 17, 2009

lamanya...


salam...
lamanya tak update n tak jln2 kt umah kawan2 blog...
dah lm x bukak blog sbnrnya...
xde apa yg diceritakan..huhuhuhuhu

kat sapporo ni dah masuk winter dah... tp saljinya jarang menjengukkan diri.... cuma sekarang ni sejuk bangaaatttt....

iman? iman chan lagi beberapa minggu nak sambut birthday ke setahun... dah besar anak ummi n abi ni..tp sakit masa bersalin tu masih terbayang2 n terasa-rasa lagik..huhuhuhuhu

ada masa update lah..

hehehehehehe jgn mare ye kak watie....kikikikikiki

Monday, October 26, 2009

video iman n wanwan

salam....Alhamdulillah..abi dah blk jumaat lepas...esok n lusanya kiterang p jenjalan tgk daun... ibarat kata mak.. "daun pun nak tgk..tak pernah tgk daun ker?" tp tu setahun yg lepas mak ckp mcm tu...kali ni mak dah terer..mak kata dah kuning2 ek..lps tu nanti dia gugurkan...haaa..tak ke terrer mak ku itu...kehkehkeh

iman dah pandai jln skit2..buktinya..video dibawah ini...
video ni iman bersama wanwan kesayangannya...wanwan ni sbnrnya pemberian kak e... wanwan tu anak patung anak kak e... kak e hadiahkan kat iman masa kiterang p umah kak e dulu tu... iman suka sgt dgn wanwan ni..dipeluk ciumnya si wanwan ni... ummi bg nama wanwan...hihihihihi..
video

n iman dah pandai...smlm ummi saja2 suruh iman amik wanwan kt dalam bilik..dia pegi dlm bilik n bawak kluar wanwan sambil jalan...soo clever anak ummi ni...
k la..layan video... pada abang dekboy yg request video iman..ni lah video iman chan....
layaaaaaannnnnnn

Sunday, October 18, 2009

boring

salam...

terima kasih pada pengunjung blog ..terutamanya zie kt ptpl tu... yg sentiasa ikut perkembangan akak kat sini walaupun blog akak ni tak berupdate... tahniah la ye dah ada blog sendrik..

dan terima kasih juga pada kawan blog baru iaitu akak ... salam perkenalan.. arigatou gozaimashita...

pg tadi kiterang (ummi n iman) hantar abi kat sapporo eki... abi nak ke shanghai sbb ada conference... abi blk ari jumaat..huhuhuhu..tggl la ummi n iman jek... ni first time la kami tinggal berdua jek... kalau abi outstation kat dlm jepun jek blh la ummi n iman mengekot...huhuhuhu

boringnya... sabishi..

tp nasib baik sblm2 ni pun abi dh renshu kiterang ... sbbnya abi semakin sibuk skrg ni..so balik lewat malam..kuar pagi... so kadar keboringan tu di tahap terkawal lagi kot..kehkehkeh...

iman pulak asyik berlatih jalan jek... merangkak sekejap2 jek..kalau nk bergerak dia byk berdiri, jln setapak 2 gedegung..bergegar rumah u..hahahhahaa...
pencapaian tertinggi iman setakat ni 5 langkah... yeaahh omedetou sayang ... ganbatte ne..

bg yg merindui iman tu ni gambo iman masa raya... terutama buat tok mama watie n jejaka hencem dekboy..hihihihihi


tgh bz nganyam ketupat

tertido..penat menganyam ketupat katanya...

Wednesday, October 14, 2009

Kembali selepas agak sembuh...

Salam...
muncul kembali selepas memaksa diri utk sembuh dari penyakit malas mengupdate blog...hahahahahaha... marah kak watie baca..asek malas je ummi iman chan ni...

bukan apa... mood nak mengupdate tu kureng..ni pun lepas paksa br nak terhegeh2...
nak update sebab ada hotate...
hihihihihi menatang apa la hotate tu yerk....alamak gambo tak blh masuk ler plak..plug takde..alahai..takper2 kite cilok dr tenet jap ek...


haaa...ni larupa hotate tu... base jepun hotate..base omputih scallops base melayu errr...org melayu panggil apa ek ..ni yg kat lambang shell tu kan...
sebenarnya br ambik dr umah kak osyien hotate ni... 20 ekor cuma 900 yen saja..ni beli kat salomako masa pergi kitami beraya ari tu... 20 ekor 900 yen sgt ler murahnya..sllnya sekor dalam 100 yen...

mmm..nak masak apa ek ... sllnya kalau bbq suka mkn menatang ni...sedapppp..
ada cadangan nak masak apa?

note= iman chan dah pandai joget2..dah pandai twinkle2..dah pandai babai2..dah pandai letak tgn kat telinga mcm org ckp kat telefon...paling penting iman chan dah mula berusaha melangkah setapak dua.. ganbatte ne sayang....

Wednesday, September 16, 2009

kebizian n kad raya dr kawan2 blogger

salam...

waaa...byknya utang kad raya..utang posting lagik..waaaa.... cemana nak bayo nii...malas bertimpa2... tambah plak bizi...bizi menyulam lagi...nenek kat kelas menyulam tu bagi sulaman yg agak leceh skek...jumaat depan nak kena siapkan ,so aku tgh terkial2 la ni... bizi dgn hobi baru iaitu hobi menjahit yoyo lagi...bizi buat biskut raya lagi..tadi last day buat... pegi umah kak osyien buat biskut raya..kire joint venture dgn kak osyien la ni... walaupun masing2 ada anak kecik yg byk kerenah akhirnya siap gak 3 jenis biskut raya dengan jayanya..yokaatttaaaa...

nak tempek biskut tersebut segan la plak...ada dah amik..nanti2 la..(utang lagi)..antara biskut2 yang berjaya kami buat
1. biskut amondo sapporo (tiru almond london tukar nama jek ..hihihihihi)
2. biskut labu berempah
3. biskut tart inti epal... wahahahahahahahaha...best3..

arigatou gozaimashita kak osyien...

pah ni insyaAllah nak join venture dgn kak osyien gak buat open house di rumahku syurgaku ini pada hari raya pertama...

k ..nak tepek utang kad raya dr blog kawan2...




dari madeha di UK ..www.joyahsempoi.blogspot.com


dari zyma saad http://zymasaad.blogspot.com/



dari kak watie cun www.watiermanlife.blogspot.com

Sunday, September 06, 2009

perang saudara

perang saudara tlh berlaku antara 2 budak berbulu ni... semuanya bermula ketika ayumi sdg berehat sambil mealayan perasaan.... lepas tu..jeng3..kita tgk gambo yer


sedang melayan perasaan ..sebelah tu beg isi mainan bebudak ni...so ngengada taw..siap ada beg mainan lagik..


jeng3



masih boleh sabar



waa..ini sudah lebey... dah mula naik angin






















masing2 dah penat....
sekian saja..hihihihihihihi

Friday, September 04, 2009

kisah si budak kecik berbulu

ish ish ish geram btol dgn budak keciksekor ni tau.... suka menyibuk...
masa tgh dok baca blog kak e td, adalah si budak kecik ni panjat meja,lalu kat printer, panjat rak pahtu terjunk at laptop ummi ni... dia bukan apa, nak duk atas keyboard ni..pahtu kaki berbulu dia ni tekan segala huruf2 niii....
byk kali dh bawak turun..eeeehhhh naik jugak..nk pegang dia takmo....geram btl

nk bukti?












tgk la perangai dia tu... tunjuk kt tuan dia... nakal tau dak bulu ni....iiieeee tarik misai diiaaa yaarrrggghhhhhhhhh

Thursday, September 03, 2009

muslim di gereja

hati tersentuh membaca blog ustaz amin...
membaca setiap entry beliau penuh dgn pengisian dan keinsafan...
kadang2 sambil baca sambil mengalir air mata.....

bagi yang rajin boleh lah mengikuti setiap entry beliau...

http://www.ustazamin.com/2009/06/universiti-kehidupan-85-mari-semua.html

http://www.ustazamin.com/2009/09/httpwww.html

Wednesday, September 02, 2009

ayumi n bumble bee

selamat datang diucapkan kepada ayumi n bumble bee.
dah beberapa hari ayumi n bee berada di rumah kami..bertambah meriah ler rumahku ini...actually mereka dihantar utk tinggal di rumah kami selama sebulan.
tuannya dr. rozana nak balik berpuasa n beraya kat malaysia... hihihihihiihihi...seronoknya dapat jaga budak2 ni....

nilah rupa bebudak itu..


watashiwa bumble bee desu...
bumble bee bersama mainannyer...


watashiwa ayumi desu..

sebenarnya ayumi bukanlah ibu kepada bumble bee yer... aksi di atas tu memang dah habit si bee ni suka menghisap puting ayumi..dan ayumi terpaksa berserah...
mereka berdua ni anak dara lagi taw.... si ayumi ni umurnya dalam 2 tahun...si kecik nakal ni dalam beberapa bulan jek...

si kecik ni nakalnya...hiiissshhh.... sabar je la... ada je nak diusiknya... makin dia buat perangai makin dia cute..ieee geram...

iman ni dh beberapa kali kene cakar..aku lg la..dh berbekas2 dah.... td masa tgh solat subuh byk kali dicakarnya kaki aku... muka aku lg skit dicakar..diadah terkam dah nasib dapat elak..cheh tgh sembahyang boleh ngelak tu....dia geram kot tgk mulut terkumat kamit..tu yg dia terkam tu...nasib tak kena muka kene tgn jek...sabar je la makhluk berbulu sekor ni...

ni lah permata hati keluarga dr. rozana ... depa sayang sgt kat makhluk2 ni...maklumler kak dr. rozana pun doktor haiwan...anak2 dia pun suka dgn makhluk berbulu2 ni...

emm...rancangnya nk masak nasi goreng belacan...harap2 menjadi ler... abi iman request nak cendol letak kacang plak...alahai cemana nak buat cendol ni..dulu poernah buat tp hancur ...huhuhuhuhuhuhuhu

Monday, August 31, 2009

Berpuasa di perantauan

Salam pada semua pembaca (kalau ada yg bacalah hihihihih..)

sebenarnya.... kalau masuk facebook, ramai yg tegur kat ruangan chat... sbb kat ym tak pernah nmpk aku..aku menyorok..hihihihihi..lg pun malas nk ber ym la...

k..berbalik pada kawan2 yg tegur kat facebook tu kebanyakannya akan bertanya "macam mana puasa kat jepun? best ker? ada bazar ramadhan tak? masak apa? raya nanti ada cuti ke macam kat malaysia?" hihihihihihihihihiihi..nak tergelak pun ada tang bazar ramadhan tu...ngeh3..

bagi org2 yg pernah berpuasa di oversea tau la macam mana..bg yg tak tau meh sini aku nk bgtau...tp ni just pengalamanku di sapporo saja tau...tempat lain mungkin ada sikit perbezaannya...

sebenarnya puasa sambut sendiri2 je lah... hihihihihihi...ye lah..org jepun bukan peduli ke bulan puasa tak puasa....tp kat sini adalah masjid utk terawikh semua...kalau sembahyang raya tu buat lah kat masjid..pahtu kalau berbuka, mana ada bazar ramadhan jah oiii... ada pun supermarket tu ha...ko beli la bahan2 mentah yg boleh dimakan, pahtu ko bersilat la kat dapur jah... macam tu la kami kat sini.... kalau ada kawan2 yg ajak berbuka, pergilah beramai2 berkumpul...

kalau ada org2 jepun yg ngajak makan ke minum ke.. ko ckp la ko puasa, nnt dia tanya plak puasa tu apa? tak boleh minum skit ker? lamanya..tahan ker..tak pengsan ker..haa pandai2 ko la jah nak menjawabnya... janji dia paham pasal islam dan bulan ramadhan..tp so far ada gak aku jumpa org jepun yg tau pasal bulan ramadhan ni...dia hormat laaa... bagus2

takde apa yg seronoknya jah oii puasa tempat org ni... kalau ko rasa malas nk masak n rasa nk makan kat luar ko pergi la kedai yg boleh makan... kalau raya pun sambut biasa2 jek... kalau dapat kumpulkan semua org malaysia .. meriah la skit...kalau tak ko duk kat umah jek main internet jahh....

haa macam tu lah sambutan kat obesi ni... bersyukurlah jah oi ko dapat duduk kat malaysia nun..macam2 ada..

p/s nak masak apa ni? huhuhuhu

Friday, August 28, 2009

kondisi iman chan

Alhamdulillah... abi iman dah ok... iman chan pun dah semakin ok... tp mereka still kene amik jugak ubat2an yg dibekalkan... and quarantine still berjalan lagik...

iman chan semakin aktif... merangkak sana sini, bergayut sana sini... dan pintu terpaksa di pasang balik utk mengelakkan iman chan masuk dapur n tolong "mengemas".. iman chan ni kalau tolong "mengemas" dia kemas masuk dalam mulut... bahaya betul..so terpaksa la pasang balik pintu ke dapur..makin nmpk sempit ler rumah yg sedia sempit ni...

sekarang dia dah belajar berdiri... kdg2 tgh gayut2 kat kerusi tu dia lepaskan tgn dia...mcm tu la dia buat... pahtu dia suka jerit2 ...hihihihihihi kawaii sou ne...

ni ada skit gambo dia..


busy nampak...buat apa tu?


muka budak demam..



haaa...apa masuk dalam mulut tu..



sambil makan n main2



main apa tu?


ubat2 iman..ubat batuk,ubat demam,antiviral tamiflu


antiviral tamiflu


ubat demam


nomigusuri


tamiflu

Wednesday, August 26, 2009

influenza A

salam..

malam td iman chan demam... sampai ke pagi demam dia semakin tinggi..39.2..
letak cool fever kat dahi.. pagi2 ke klinik yg sll iman chan pegi utk injection...
doctor check.. rapid test menunjukkan iman chan positif influenza A... huhuhuhuhuhuhu..

abi dah ok dah cuma batuk2 jek..tp ubat still kene makan gak bg perabih..

doctor bg iman chan tamiflu serbuk ... ubat demam dgn ubat batuk ubat dr malaysia ada lagi..doctor suruh abiskan ubat tu dulu...
sampai umah bg iman chan makan..dia makan sikit jek ..pahtu merengek2..pahtu bg ubat batuk n demam.. nangis2 dia...
pahtu bagi tamiflu campur dlm air suam.. dia tak nak minum..mcm tau jek tu ubat... ummi pakai picagari pun dia kuarkan balik..huhuhuhuhu..ni pun ada lagi sisa ubat..
dia nak menyusu jek..masa ummi tgh tulis ni iman chan tengah tidur kat pangkuan ummi... sian anak ummi ni..panas lagi badannya...

harap2 iman cepat sembuh...
nampaknya kene tunggu turn ummi plak nak kena penyakit ni... tp kalau boleh ummi tak mo lah ... apa2 hal semuanya ketentuan Allah..doa banyak2 mintak kami dijauhkan dari segala penyakit2 berjangkit dan merbahaya..amiinn...

Monday, August 24, 2009

baru pulang dari malaysia tetapi........

Alhamdulillah...semalam kami selamat sampai ke sapporo. kami bertolak dari malaysia menaiki pesawat MAS jam 1130 malam dan sampai di Narita Airport lbh kurang jam 7 am.
then flight ke sapporo jam 11.30 am...

then malam semalam pergi check kat hospital...dan my darling disahkan positif influenza A... huhuhuhuhu...

kalau ikut kronologi demam ni bermula dari diriku sendiri..sampai malaysia hari rabu...hari jumaat demam..pahtu iman chan plak demam..pahtu abinya demam..

pahtu balik dari johor hari selasa..on the way tu iman chan demam..pahtu plak abinya demam lagi...

masa kat pontian ada pegi jumpa doctor..doctor tanya2 n pegang2 dahi abi jek..pahtu bagi ubat...

pahtu masa balik lagi sekali ke johor, abi demam lagi..sampai la balik kl n balik jepun ni..abi yg demam lama...
pahtu semalam pegi hospital check pahtu result kuar dalam 15 minit jek..pahtu abi disahkan ada influenza A... huhuhuhuhuhuhuhu..
doc nasihatkan buat self quarantine sampai ok...
ni kiterang kat umah la ni... bertopeng..si kecik je tak...

mak kat kampung pun demam kuat gak... risaunya...
semoga mak dan abi iman cepat sembuh..dan semoga family ku semua terhindar dari segala penyakit berjangkit dan bahaya ini..Amiiinnn

nota kaki = nak buat juadah buka puasa pun tak de mood..

Sunday, August 02, 2009

balik malaysia!!! yiipppiiee

insyaAllah mengikut rancangan pagi ni bertolak ke chitose..flight tengah hari...
then bermalam di rumah malaysia,tokyo..

then esok paginya 4/8 pagi bertolak ke narita airport... penerbangan MAS ke malaysia jam 10 pagi... insyaAllah sampai klia dlm petang kot...

then duk seminggu kl seminggu johor...
dalam masa 2 minggu ni ler nk settle kan semua urusan...terutama passport iman chan..

semoga semuanya berjalan lancar dgn izin Allah Taala...

minta maaf pada kawan2 ..sorry tak dapat jumpa...masa terhad sangat utk kite beramah mesra..insyaAllah bila dah balik terus nnt insyaAllah boleh la kite berjumpa yer...

k..nak kemas laptop masuk beg... ada masa online akan berupdate la blog ini..jika tidak 3 minggu akan dtg br ler berupdate yer..

k... jumpa lagi insyaAllah

himawari

dalam sibuk2 mengemas rumah dan mengemas brg2 sebelum blk ke malaysia, sempat gak ke Hokuryu..tempat tanaman bunga matahari.... bertolak pagi sampai tengahari.. masa ni panas terik..nak amik gambo pun mcm dh takde mood... panas terik sgt... tak tau nak citer apa layan je la gambo...



ais krim himawari


ladang himawari...bosar tmptnya ..tak larat jln..panas plak tu..huhuhuuh


aiyak..tertanggal sudaaa


himawari...atas kepala pun himawari gaks..


budak tembam


himawari @ sunflower @ bunga matahari

nice view huh...